Dagvoorzitter Elsemieke Havenga in gesprek

Een goede dagvoorzitter is meer dan dat

Maanden ben je bezig geweest om een presentatie aan collega’s, aandeelhouders of bijvoorbeeld franchisers voor te bereiden. Intern zijn de verwachtingen hoog gespannen. Zijn we niets vergeten en gaat het technisch allemaal goed? Komt iedereen op tijd zijn en natuurlijk komt het verhaal goed over? Ook extern zijn de verwachtingen hoog gespannen. Is dit het verhaal waarmee we het grote verschil gaan maken? Krijgen we een visie te horen die ons allemaal verbindt? Worden mijn verwachtingen waargemaakt? Ga ik naar huis met een goed gevoel of juist niet?

Een ervaren dagvoorzitter maakt op zo’n dag vaak het verschil.  Zo’n voorzitter voelt snel aan wat er in de zaal leeft, stuurt bij waar nodig is en op die manier wordt de bijeenkomst in de goede banen geleid. En niet alleen op de dag zelf, maar ook in de voorbereiding. Zijn de presentaties helder of roepen ze  in de zaal vragen op? En als er vragen komen, kunnen we die dan adequaat beantwoorden? Wat is er sterk aan het verhaal en wat is er zwak of wat ontbreekt eraan? Een goede dagvoorzitter is een sparringpartner in de voorbereiding en een regisseur tijdens de bijeenkomst zelf.

”Elsemieke Havenga is een uiterst bekwame discussieleider en dagvoorzitter. Met haar ruime expertise op het gebied van media, sport en communicatie is ze altijd op zoek naar het ‘echte verhaal’. Ze doet dit scherp waar nodig, maar ook tactvol en met humor.”