Presentatietrainingen verdienen zichzelf snel terug

Leidinggevenden en managers moeten in staat zijn om goede, liefst inspirerende presentaties te kunnen houden. Vandaag de dag niet alleen op het podium, maar ook online. Het verhaal verandert niet, maar de manier waarop je het moet vertellen wel. Een enkeling heeft veel talent hiervoor, maar de meeste mensen zullen pas op een bevredigend niveau van presenteren komen door middel van training en begeleiding. Managen is immers je dagelijks werk, niet presenteren. En trouwens, zelfs grote sprekers als Obama worden hierin altijd begeleid.

Wij zijn van mening dat iedereen wel degelijk in staat is iets moois neer te zetten als je durft te presenteren vanuit je eigen persoonlijkheid. De kern van onze begeleiding is dan ook: hoe breng je een heldere, inspirerende boodschap over met jouw persoonlijke kracht? Hoe ga je contact maken, want daar draait het uiteindelijk altijd om. Inzicht in hoe je overkomt en waar je kracht en je valkuilen zitten, is van groot belang. Van daaruit ga je groeien.

Een paar voorbeelden van vrouwen die echt mooie dingen hebben gemaakt. Verhalen die volgens mij iedereen raken, bijvoorbeeld Angela Merkel met haar 5 mei speech of Elanor Roosevelt gelijke rechten voor vrouwen in 1946.

We werken daarom met videofeedback. Jezelf vaak terug zien werkt altijd.

Als je meer wilt weten over onze presentatietrainingen, stuur dan een mail.

VIRTUAL REALITY

Er gaat niks boven persoonlijk contact en dat is dan ook de basis van iedere training die we geven. Maar de afgelopen periode heeft ons een paar dingen geleerd. Eén daarvan is dat als het niet fysiek kan, niet alles stil hoeft te staan. Online kan er ook veel. Top, maar we gaan nog een stapje verder: We gebruiken Virtual Reality om op een andere manier te leren en vooral ook te oefenen. Bijvoorbeeld voor een presentatie. Je kan in verschillende virtuele ruimtes je presentatie oefenen. Real time worden zaken gemeten als: spreektempo, woordgebruik, intonatie, kijkrichting, emotie etc. Het is een manier om meer vertrouwen te krijgen en vooral ook gewend te raken aan een zaal of een omgeving waarin je een pitch moet houden bijvoorbeeld.

Hands-on-Learning

Leer effectieve presentaties te geven

Presentaties op het hoogste niveau vereisen meer dan alleen basisvaardigheden. Ze vereisen presentatietechnieken op professioneel niveau en het vertrouwen om in elke zakelijke omgeving op het hoogste niveau te presteren.

In deze praktische cursus leert u onder meer hoe u zelfvertrouwen opbouwt bij het geven van presentaties, hoe u presentaties overtuigend opent en afsluit, hoe u op een natuurlijke en beheerste manier met uw publiek omgaat en hoe u uw publiek een boodschap meegeeft die echt blijft hangen.

Wie zou deze cursus moeten volgen?
Als je je voorbereidt op belangrijke presentaties, zoals een presentatie voor senior executives, het bijpraten van belangrijke klanten over een project, het binnenhalen van een groot contract, of spreken op high-profile engagements, dan is dit de cursus voor jou.

Meer informatie?